Geschiedenis

Waar de naam “Den Dullaert” precies vandaan komt weet niemand zeker. Het zou wellicht verwijzen naar een stuk polder tussen Hulst en Lamswaarde, maar ook zegt men dat de Braakman vroeger zo heette. Wat we wel zeker weten is dat het bouwen van huizen in de Dullaert-wijk, na het openen van het oude ziekenhuis Sint Liduina (1960-1988) ineens uitgroeide tot de grootste kern in de gemeente Hulst. Iets wat het anno 2023 nog altijd is. Een wijk waar je onder andere kleuter-, basis- en voortgezet onderwijs vindt en diverse sport faciliteiten.

Hier in de Dullaert wijk werd dus ook het centrum Den Dullaert gebouwd. Het had verschillende titels, zoals gemeenschapscentrum of cultureel centrum maar het is eigenlijk niet samen te vatten in 1 titel. We zijn niet alleen maar een buurthuis, een zalencentrum, sporthal, theater of horeca maar juist een combinatie van dit allemaal.

Veel mensen kregen hier hun eerste dansles, gingen naar kreatieve vorming, zagen een mooie voorstelling of concert of speelde er een zaalsport. Er heerst altijd veel nostalgie omtrent Den Dullaert, iets waar we trots op zijn, ons van bewust zijn, terwijl we toch ook naar de toekomst kijken.

De Gemeente Hulst werd een paar jaar geleden terug eigenaar en sindsdien is er alles aan gedaan om het terug op te bouwen, daar waar het een paar jaar eerder helaas een beetje in verval was geraakt. Met het huidige team en het beleid is het vertrouwen groot in weer een mooie toekomst voor Den Dullaert.

We kijken er dan ook naar uit U te verwelkomen.

Wellicht tot gauw,

Team Den Dullaert

© Den Dullaert 2023